top of page
9I0A3104_edited.jpg

Mijn naam is Rita

Hallo, mijn naam is Rita en ik ben een kunstenaar. Ik werd geboren in Moskou en verhuisde in mijn twintigste naar Berlijn. Voordat ik de wereld van ambachtelijke chocolade ontdekte, werkte ik bijna 20 jaar in het theater en de beeldende kunst, maar ik hield altijd van de natuur en verfijnd eten. Op een dag dacht ik: Is er echt zoveel verschil tussen het maken van chocolade en schilderen? Of beeldhouwen? Dus werd ik chocolatier. In mijn chocoladeatelier speel ik met smaak, textuur en design.

Hoe Carambole is begonnen

Ik vestigde me in Amsterdam. In 2017 opende ik mijn eigen atelier, Carambole, en nam ik deel aan chocoladefestivals, kunst- en designexposities met mijn creaties. Van 2020 tot 2023 won ik meerdere gouden awards van de Academy of Chocolate in Londen, waaronder de Golden Bonbon - de Oscar van de chocoladewereld.

 

In 2021 verhuisde ik mijn atelier naar Amersfoort en geef ik nu masterclasses daar naast Amsterdam. Wanneer ik mijn evenementen organiseer, transformeer ik chocolade-liefhebbers in kenners van ambachtelijke chocolade, en onthul ik de vele facetten en schoonheid ervan. Mijn benadering van het maken van bonbons is avant-garde, met experimentele smaken en rebelse ideeën die de grenzen van de traditie verleggen.

9I0A3553_edited.jpg

Prijswinnende chocolade

Copy of Carambole_awards_section.png
9I0A3742_edited.jpg

Passie voor craft chocolate

Echte craft chocolate is een materiaal met enorme artistieke potentie. Het smaakprofiel is eindeloos gevarieerd, het verhaal begint in de toppen van de cacaoboom en eindigt in een glimlach. Ik houd ervan om mensen te inspireren door het verhaal van deze geweldige industrie en mijn werk als kunstenaar te vertellen. Boek een workshop en ik deel mijn passie met jou!

bottom of page